IMG_8868 (1)
IMG_8875

Ølands køkken

I starten af 2019 overtog Øland køkkenet på skolen i Enggade, og etablerede det som både køkken og kantine. I dag drives det som skolekøkken og Ølands cateringkøkken, hvor der kokkereres 90-100 % økologisk mad til skolebørn, private og virksomheder.

Som cateringvirksomhed på Fyn, bærer vi et stort ansvar for natur og for mennesker. Det ansvar bærer vi stolt, og det kan du smage, når vi leverer økologisk mad ud af huset til virksomheder og private. Vi sammensætter og tilpasser menuer, så man kan sætte tænderne i oplevelser af smag, farver, bid, sprødhed og kombinationer af syrligt, salt og sødt.

Se vores Smiley kontrolrapport her.

 

Øland samarbejder med FUND Friskole

Øland og FUNDs samarbejde betyder, at skolemaden er sund, økologisk og samtidig en del af elevernes maddannelse. FUND Friskole arbejder, ligesom Øland, med FNs 17 Verdensmål, og Verdensmål 3, 4 og 12 handler om sundhed og trivsel, kvalitetsuddannelse og ansvarligt forbrug og produktion, der er sammenhøring med Ølands vision om, at tage ansvar for natur og mennesker, da vi gerne vil være med til at sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel.

Hos både Øland og FUND tror vi på, at børn, som får et sundt og nærende måltid mad i løbet af skoledagen, lærer mere. Derfor laves der hver dag økologisk, spændende og varieret mad i Ølands køkken på FUND friskole.

I nærheden af Odense, har skolebørnene hos FUND fået tildelt et stykke jord, hvor de kan opleve at få jord under neglene, så og plante forskelligt grønt, hente det ind, og selv kokkerere spændende og sund mad i Ølands køkken.

Læs mere om FUND Friskole i Odense.